Van onmacht naar kracht

Als je kind vast zit in zichzelf kun je dit bijvoorbeeld merken aan:

 • Veel dat er in zijn (haar) hoofd omgaat.
 • Hij denkt dat hij ‘niet goed genoeg’ is, dat hij ‘het niet kan’.
 • Hij is verdrietig, in zichzelf gekeerd.
 • Het lijkt alsof wat je zegt niet tot hem doordringt.

Je wilt hulp voor je kind. Hoe zou het voor hem zijn als we hem met rust laten en jij voor hem ‘het werk doet’? Zodat hij niet onnodig belast wordt, zoveel mogelijk vrijuit kind kan zijn.

 

Traject ‘Van onmacht naar kracht’

Wanneer jij geraakt wordt door je kind, gaat dit ook over jezelf. Anders kon je er niet in geraakt worden. Iets in jou wordt geraakt wat jij mag ont-dekken en aandacht geven. Wanneer jij dit bij jouzelf vindt, kan deze ervaring van jou al ontspanning geven bij je kind. Ben je bereid om je behoefte(n) en weggestopte kwaliteit(en) bewust te worden en in het licht te brengen, dan groei je als moeder. Dat wil je kind graag. 

 

De eerste 3 sessies

In de eerste sessie vertel je over je kind, over wat je raakt, waar je zorgen over hebt. In de tweede sessie hoor je van mij de vertaling terug van wat jij vertelde. Jouw verhaal over je kind gaat nu over jou. Dit is nu een verhaal geworden voor jou, over jou. Je ontdekt wat je kind jou onbewust wil laten weten. Het derde gesprek gaat over hoe het dan gaat met je kind en met jou. 

 

Vervolgsessies

Na de eerste 3 sessies besluit je om zelf weer verder te kunnen of om een vervolg te geven aan wat je hebt ontdekt over jezelf. Een vervolg sessie is binnen of buiten. De natuur is om de hoek. Voor sommige mensen is al wandelend praten fijner dan zittend. In de natuur vind je bovendien prachtige beelden of inspiratie die kunnen verhelderen.  

Potloden, verf en klei zijn er ook voor jou. Wat je hiermee maakt, nodigt je uit tot een andere of nieuwe kijk op wat je bezig houdt, op wie je ten diepste bent of wilt zijn. Het gaat hierbij dan ook niet om iets ‘moois’ te maken, maar om wat zich in jou wil uiten.   

Binnen of buiten, praten of materialen gebruiken: jij mag kiezen.

Om goed uit de voeten te kunnen met het vinden van jouw oplossing voor de situatie met je kind, vervolgen we het intakegesprek met 3 sessies. De één kan na deze 3 keer verder met wat gevonden is. De ander heeft meer tijd en sessies nodig. 

Het tarief is € 60 per sessie. 

 

Wat dit traject jou en via jou je kind geeft:

 • Je voelt wat je kind nodig heeft.
 • Je ziet helder wat jouw nog onbelichte, sterke kant(en) is (zijn) als ouder, wat je met deze kant(en) kunt betekenen voor je kind en hoe je deze ontwikkelt en inzet.
 • Je ervaart hoe goed het jou en je kind doet als je leeft vanuit wie jij wilt zijn.
 • Je begrijpt je kind beter.
 • Je kind voelt zich beter door jou begrepen, gezien en gehoord.
 • Meer rust en ontspanning bij jullie beiden.
 • Jij voelt je kracht en nieuwe mogelijkheden.

Wil je hulp en wil je dit in een sfeer van rust? Laten we een kennis maken. Stuur een mailtje voor een belafspraak naar anke@dewittekatcoaching.nl

 

We cannot be more connected to other people as we are to ourselves 

Brené Brown