Kindertolken

Als je kind vast zit in zichzelf kun je dit bijvoorbeeld merken aan:

 • Zijn vele gedachten, zijn overactief hoofd.
 • “Ik ben niet goed genoeg’, “Ik kan het niet”.
 • Verdrietig zijn, in zichzelf gekeerd of juist boos zich uiten.
 • Niet tot hem door te lijken te dringen.
 • Je eigen machteloze gevoel hierbij.

Je wilt hulp voor je kind. En het liefste zou jij voor hem aan ‘het werk gaan’. Om hem niet onnodig te belasten. Vrij-uit kind laten zijn. Dat kan! Juist dankzij de band met je kind.  

 

Traject 

Wanneer jij geraakt wordt door je kind, gaat dit ook over jezelf. Anders kon je er niet in geraakt worden. Iets in jou wordt geraakt. Je voelt het gevoel dat je dit geeft: frustratie, irritatie, bezorgdheid of iets anders. Het lijkt alsof dit gevoel over je kind gaat. Maar dit is jouw gevoel. Je kind laat door wat hij zegt of doet jou zien wat bij jou geraakt is. Iets waar je geen bewuste weet van hebt. Wat oud is, weggestopt, diep in jezelf. Dit kan een behoefte zijn of een kwaliteit. De band met je kind is zo sterk dat je als het ware in de spiegel kijkt die hij je voorhoudt. Wat laat hij je precies zien? Wat reflecteert hij? Hij heeft er levensbelang bij dat jij gelukkig bent. Dat jij opruimt wat op jouw pad voor je voeten ligt, wat je niet ziet, waar je over struikelt in je leven. Dit kost energie. Jouw vrije loop is een vrije loop voor je kind. 

 

Kindertolken is het vertalen van jouw verhaal over je kind naar het verhaal over jouzelf. Een kindertolktraject bestaat uit 3 sessies. Elke sessie duurt maximaal 5 kwartier. In de eerste sessie vertel je over je kind, over wat je raakt, waar je zorgen over hebt. Hierna maak ik de vertaling van jouw verhaal. In de tweede sessie krijg je deze vertaling teruggekoppeld. Wat jij vertelde over je kind is nu een verhaal geworden voor jou, over jou. Als een boodschap van je kind voor jou. Je ontdekt wat je kind jou onbewust laat zien, laat weten. Het derde gesprek gaat over hoe het gaat met je kind en met jou. 

 

Vervolgsessies

Wil je verder onderzoeken van wat je hebt ontdekt, jezelf hierin ontwikkelen? Vervolgsessies kunnen we binnen doen en ook buiten. Bos en veen zijn om de hoek. In de natuur vind je prachtige inspiratie die we gebruiken om verheldering te vinden.

Binnen zijn er naast de fijne praatstoelen ook potloden, verf en klei als dit je aanspreekt. Wat je hiermee maakt, nodigt je uit tot een andere kijk op wat je bezig houdt. Het gaat hierbij dan ook niet om ‘iets moois’ te maken, maar om wat in jou zich naar buiten uit.    

Het tarief is € 240 voor het traject en € 65 per vervolgsessie. 

 

Wat dit traject jou en via jou je kind geeft:

 • Je ontdekt wat je kind en jij nodig hebben.
 • Je ziet helder wat jouw nog onbelichte, sterke kant(en) is (zijn) als ouder, wat je met deze kant(en) kunt betekenen voor je kind en hoe je deze ontwikkelt en inzet.
 • Je ervaart hoe goed het jou en je kind doet als je meer leeft vanuit wie jij wilt zijn.
 • Je begrijpt je kind beter.
 • Je kind voelt zich beter door jou begrepen, gezien en gehoord.
 • Meer rust en ontspanning bij jullie beiden.
 • Jij voelt je kracht en ziet nieuwe mogelijkheden.

Wil je hulp en wil je dit in een sfeer van rust? Bel 06-29505040 of stuur een mailtje naar anke@dewittekatcoaching.nl

 

We cannot be more connected to other people as we are to ourselves 

Brené Brown