Kindertolk

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, raakt je dit als moeder. Wat je raakt, is iets wat je kind doet of zegt, of iets wat er met hem gebeurt. Je voelt je bezorgd, geïrriteerd of wellicht ontzettend boos, bozer dat je eigenlijk wil. Je hebt het gevoel dat je niet verder komt met probleem dat je bij of met je kind ervaart. Het is alsof je vastzit in je reactie op je kind.  

Kindertolken is het vertalen van wat je raakt bij je kind, naar jouw leven, jouw verhaal. Vanuit de gedachte dat wat jou raakt over je kind, ook over jouzelf gaat. Anders kan dit je niet raken. De vraag is: wat laat je kind jou in je geraakt zijn zien over jezelf? Dit zijn 2 kanten van dezelfde medaille. Ze hebben met elkaar te maken. Los jij het geraakte in jezelf op, dan help je je kind in het vrijworden van wat hem belemmert. Door dit geraakte, ongeziene in jezelf te ontdekken en er aandacht aan te geven, groei je als zijn ouder. Deze aandacht en groei werken positief door naar je kind. Dit gaat vanzelf, door de sterke band die je met hem hebt. Daarom kun jij als moeder voor je kind aan de slag, via de spiegel die je hebt met je kind. Hij wordt zelf met rust gelaten terwijl jij ‘het werk’ doet.  

Traject 

Een kindertolktraject duurt 3 sessies van elk 4 á 5 kwartier. Ik maak gebruik van de methode Present Child.

Vervolgsessies

Vervolgsessies (van een uur) geven we vorm zoals jou aanspreekt. Dit kan binnen zijn maar ook buiten. In gesprek of door je te uiten met potloden, verf of bijvoorbeeld klei. Bij jezelf uiten op deze manier gaat het om gestalte te geven aan hoe jij iets voelt of ervaart. Hiervoor heb je geen creatieve vaardigheden nodig. Wat nodig is: je nieuwsgierigheid naar jezelf. En voel je voor buiten? Bos en veen zijn om de hoek: wandelen en natuur nodigen uit om op een andere manier aandacht te geven aan een vraag die bij je speelt.  

Het tarief is € 245 voor het kindertolktraject en € 65 per vervolgsessie. 

Wat dit kindertolktraject je kind en jou geeft:

  • Je ontdekt wat je kind en jij nodig hebben.
  • Je ziet helder wat jouw nog onbelichte, sterke kant(en) is (zijn) als ouder, wat je met deze kant(en) kunt betekenen voor je kind en hoe je deze ontwikkelt en inzet.
  • Je ervaart hoe goed het jou en je kind doet als je meer leeft vanuit wie jij echt bent.
  • Je begrijpt je kind beter.
  • Je kind voelt zich beter door jou begrepen, gezien en gehoord.
  • Meer rust en ontspanning bij jullie beiden.
  • Jij voelt waarin je krachtig bent en ziet nieuwe mogelijkheden.

Wil je hulp en wil je dit in een sfeer van rust en vertrouwen? Bel 06-29505040 of stuur een mailtje naar anke@dewittekatcoaching.nl

We cannot be more connected to other people as we are to ourselves 

Brené Brown