Over mij

Mijn naam is Anke Stegenga en dit is waarom ik doe wat ik doe

Kinderen die vastzitten in zichzelf, helpen weer vrij-uit kind te zijn. Dit! Het botert goed tussen ons omdat ik zelf als kind me onbegrepen voelde en ook eenzaam. Bij mij kwam dit deels door gevoelig zijn, deels door de situatie thuis. Mijn vader was overspannen, werd later opgenomen en nog later maakte hij een einde aan zijn leven. Ik was 13 jaar en sloot me op in mezelf, onbereikbaar voor anderen. Therapie, jaren later, deed me goed. Net als alleen de wereld in durven gaan, want ik leerde vertrouwen op mezelf en op anderen wanneer ik hulp nodig had. Zo vond ik mijn kompas van binnen. Luisterend naar levensverhalen van volwassenen die letterlijk vastzaten in de gevangenis (waar ik werkte als bibliothecaris), wist ik: ik wil mensen helpen hun treintje op de rails te zetten als ze jong zijn.  

 

Hoe ik kijk naar ouders en kinderen

Als ouders gaan we kinderen voor. Waar wij (onbewust) niet meer over struikelen op ons levenspad, maken we de weg vrij voor de kinderen na ons. Daarom is het waardevol als je als ouder ook naar jezelf kijkt als het niet goed gaat met je kind. Omdat je samen met je kind(eren) een geheel bent, van invloed op elkaar. Wat je doet voor jezelf, doe je voor je kind. 

Mijn begeleiding

Van ouders hoor ik altijd dat ze mijn rustige uitstraling fijn vinden. Ze maken hierdoor gemakkelijker verbinding met wat er bij hen van binnen speelt. 

Gevoelige kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Zij vertelden uit zichzelf: “Jij luistert echt naar mij”, “jij begrijpt mij”. Ik volg het kind. Wat dient zich aan? Dan kan naar buiten komen wat er van binnen uit wil.

De fundering van mijn begeleiding ligt in levenservaring, therapie-ervaring en de volgende opleidingen:

  • Opleiding NLP Practitioner (UNLP, 2023-2024)
  • Kindertolk bijscholing (Present Child, 2023)
  • Training tot kindertolk (Present Child, 2022)
  • Oudercoaching (Present Child, 2020)
  • Matrixmethode (training in non-verbale vraagtechniek voor grip op gedachten en emoties, Matrixmethode Instituut, 2018
  • Ik Leer Anders (leermethode voor beelddenkers om soepel de eigen leermanier te begrijpen en leerachterstand in te halen, 2017)
  • Kindercoach (post hbo, Atma Instituut Amersfoort, 2016)
  • Beeldende therapie (hbo Stenden Hogeschool Leeuwarden, 2009)


Praktijk De Witte Kat

Je bent welkom bij mij thuis want ik houd van een huiselijke sfeer. Ik houd ook van dieren en van grappige dingen die zomaar gebeuren, zoals op de foto 🙂 Ik heb 2 katten.

De naam De Witte Kat staat voor vrijuit zijn: puur, speels, nieuwsgierig. Na rusten en ontspannen, waar een kat meester in is, weer op pad gaan. 

Zoek je hulp en zijn rust en vertrouwen voor jou ook belangrijk, bel of mail om een afspraak te maken voor vrijblijvend kennismaken: 06-29505040, anke@dewittekatcoaching.nl