Over mij

 

Mijn naam is Anke Stegenga en dit is waarom ik doe wat ik doe

Lang geleden werkte ik in een gevangenis, in de bibliotheek. Luisterend naar mensen die er vast zaten, keek ik in de spiegel. Hun leven, mijn leven. Eenzaam als kind. Er was in ons gezin ook veel spanning. De indringendste gebeurtenis was de plotselinge zelfdoding van mijn vader. Ik raakte in de knoop met mezelf. Onbereikbaar voor mijn moeder, gevangen in mijzelf. Dit gevoel duurde jaren lang. Totdat ik opnieuw leerde vertrouwen. Vooral in mijn eentje reizen zorgde hiervoor. Ik kwam in onbekende gebieden en had wel eens hulp nodig. Wie kon ik vertrouwen? Zo ontdekte ik mijn innerlijk kompas. En nog steeds: als ik dit raadpleeg, niet vergeet 🙂 , weet ik welke stap ik kan zetten. Luisterend in de gevangenis naar anderen ontstond mijn verlangen om mensen te helpen aan het begin van het leven, als ze nog kind zijn.

 

Hoe ik dit zie, mensen helpen aan het begin van hun leven

Als ouders gaan we onze kinderen voor. Waar wij (onbewust) niet meer over struikelen op ons levenspad, daar maken we de weg vrij voor de kinderen die na ons komen. Daarom is het zo waardevol als je als ouder ook naar jezelf wilt kijken als het niet goed gaat met je kind. Omdat je samen met je kind(eren) een geheel bent, van invloed op elkaar. Wat je doet voor jezelf, doe je voor je kind. 

 

Mijn begeleiding

Ouders vertellen me dat ze mijn rustige uitstraling fijn vinden. Zij maken hierdoor gemakkelijker contact met wat er bij hen van binnen speelt.

Kinderen vinden bij mij een plek van rust. Bij mij, of bij hen thuis. Gevoelige kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Zij vertelden uit zichzelf: “Jij luistert echt naar mij”, “jij begrijpt mij”. Ik volg het kind. Wat dient zich aan? Dan kan naar buiten komen wat er van binnen uit wil.

De fundering van mijn begeleiding ligt in levenservaring, een lange en een paar korte periodes van therapie en de volgende opleidingen om mensen te helpen:

  • Kindertolk bijscholing (Present Child, 2023)
  • Training tot kindertolk (Present Child, certificaat 2021-2022)
  • Oudercoaching (Present Child, certificaat 2020)
  • Matrixmethode (training in non-verbale vraagtechniek voor grip op gedachten en emoties, Matrixmethode Instituut, certificaat 2018) 
  • Ik Leer Anders (training over beelddenken en het oplossen van leerproblemen, Opleidingscentrum Ik Leer Anders, certificaat 2017)
  • Kindercoach (post hbo, Atma Instituut Amersfoort, diploma 2016)
  • Pabo (hbo Stenden Hogeschool Emmen, waarderingsbrief 2014)
  • Beeldende therapie (hbo Stenden Hogeschool Leeuwarden, getuigschrift 2009)


Praktijk De Witte Kat

Mijn praktijk vind je aan de rand van Emmen, bij mij thuis in een laagdrempelige, huiselijke sfeer. En online. Ik houd van dieren en van sunny-funny-things-of-life: grappige dingen die zomaar gebeuren, zoals hieronder op de foto. Ik heb 2 katten.

De naam De Witte Kat staat voor vrijuit zijn: puur, speels, verkennen. Na rusten en ontspannen, waar een kat meester in is, weer op pad gaan. 

 

Wanneer je hulp wilt en rust en vertrouwen voor jou belangrijk zijn, bel gerust om kennis te maken: 06-29505040. Of mail naar anke@dewittekatcoaching.nl

 

Logo coach Ik leer anders PNG