Kinderhulp

Hij (9 jaar) was stil en in zichzelf gekeerd. Er was niks dat hij na schooltijd leuk vond om te doen. Zijn ouders waren gescheiden en op school voelde hij zich alleen tussen de andere kinderen. In de derde sessie speelden we met handpoppen na wat hij op een keer meemaakte met een jongen op school. Dat dit niet leuk was, kon je goed zien. Zijn pop stond er verslagen bij en praatte heel zachtjes. Er waren stiltes waarin het leek alsof ons spel stil lag. Toen kwam er, onverwachts, een idee bij hem op. Hij ging rechtop zitten. Met heldere stem liet hij zijn pop praten. Deze zelfde energie kwam een latere sessie ook weer tevoorschijn. Hij vertelde hoe echt niet leuk hij waterpolo vond. Er was geen bal die hij ving, want daar was hij juist bang voor. Zijn papa en mama wilde hij niet teleurstellen. Doorvragend, bleek er iets te zijn dat hij leuk vond: boogschieten. Hij vertelde met blije ogen. Ging staan. Zette zijn voeten stevig neer, deed voor hoe je de boog moest vasthouden. Krachtig stond hij voor mij met zijn onzichtbare boog op spanning. Het mooie was, dat zijn ouders deze boodschap oppakten. Hij mocht van waterpolo af en op boogschieten. Hij groeide in zelfvertrouwen en zijn contact met andere kinderen werd leuk en lichter, meer ontspannen. 

Soms is je leven vol van gebeurtenissen en soms ook van zorgen. Je kind voelt veel aan. Onbewust ontziet je kind je, spreekt zich niet uit, houdt wat hem (haar) bezig houdt voor zich. Dan is het moeilijk om je kind te bereiken. 

Bij mij vind je hulp voor jouw kind als het hem goed doet om op een plek van rust te zijn. Om tot zichzelf te komen, indrukken of ervaringen te verwerken, te spelen, uit te proberen, iets te maken met bijvoorbeeld klei of te bouwen van speelgoed of andere dingen, of om buiten te zijn in de natuur. Meer zelfvertrouwen, ervaren en genieten van wie hij is en van wat hij kan. Over deze dingen gaat het bijna altijd bij de kinderen die bij mij komen. Spelenderwijs of al pratend leren wat gemakkelijker mag gaan.  

Speciaal voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, extra aandacht goed kunnen gebruiken om weer lekker, (meer) ontspannen in hun vel te zitten.

In een vrijblijvende kennismaking bekijken we of wat ik bied, past bij jullie vraag. 

Een begeleidingsperiode is 3 maanden. Elke periode bestaat uit 10 afspraken voor je kind en 2 oudergesprekken.

Wil je hulp voor je kind en wil je dit in een sfeer van rust? Bel me om samen te kijken naar wat ik voor jullie kan betekenen: 06-29505040 of stuur een mailtje naar anke@dewittekatcoaching.nl