Kinderhulp

Hij (9 jaar) was uitgespeeld voor vanmiddag. Deze keer hadden we op de grond gespeeld met de handpoppen. Hij liet ze meemaken wat hij zelf meemaakte op school, iets waar hij eerder niet over wilde praten. Dat dit niet leuk was konden we goed zien en horen aan de verslagen houding van de ene pop. Deze stond voorovergebogen en praatte heel zachtjes. Een tijdlang speelden we verder. Soms waren er stiltes waarin het leek alsof het spel stillag. Toen kwam er een idee bij hem op. Het verhaal moest anders! Er kwam lucht en kracht in het spel. Goed te zien in hoe hij zelf rechtop ging zitten. En hoorbaar in de heldere stem waarmee hij de ene pop liet praten.

 

Na afloop, toen we waren uitgespeeld, praatten we nog wat na. Hij vond het woord ‘kindercoach’ niet veel aan. “Je kan ook zeggen dat je kinderhulp bent” zei hij met een lach in zijn ogen.

 

Bij mij vind je hulp voor jouw kind als het hem (haar) goed doet om op een plek van rust te zijn. Om te spelen, iets te maken met bijvoorbeeld klei of te bouwen van speelgoed of andere dingen, of samen buiten te lopen om zelf tot rust te komen. Om te ontspannen na een dag van vele indrukken en prikkels. En vooral om te ervaren en te genieten van wie hij zelf is, wat hij kan, wat hij leuk vindt. Om spelenderwijs te leren wat hij gemakkelijker wil laten zijn bij zichzelf. Misschien is dat meer durven praten of bij een bepaalde vaardigheid te merken: ik kan het!

 

Speciaal voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, extra aandacht goed kunnen gebruiken om weer lekker in hun vel te zitten.

 

Na een vrijblijvende kennismaking bij een kopje thee of fris besluiten we samen of wat ik te bieden hebben, past bij wat je kind en jij willen. 

 

Een begeleidingsperiode is 10 keer een afspraak voor je kind. Dit kan bij mij maar ook bij jullie.  Halverwege deze periode en aan het eind houden we een oudergesprek. Hierin is aandacht voor en uitwisseling met jou als zijn ouder. Met als bedoeling dat onze gesprekken jou steunen in je relatie met je kind.

 

Tarief per begeleidingsperiode:

  • 10 keer een uur, € 495,00
  • 10 keer 1,5 uur, € 695,00
  • 10 keer 2,5 uur, € 1350,00
  • Reiskosten € 0,19 per kilometer

 

Wil je hulp voor je kind en wil je dit in een sfeer van rust en vertrouwen? Bel me om samen te kijken naar wat je bij mij kunt vinden voor jullie situatie: 06-29505040 of stuur een mailtje naar anke@dewittekatcoaching.nl