Van onmacht naar vertrouwen

‘Een kind dat de deur dicht doet

verwacht jou nog’ 

(bron onbekend)

 

Zit jouw kind niet goed in zijn (haar) vel?

  • Veel gaat er in zijn hoofd om.
  • Hij denkt dat hij ‘niet goed genoeg’ is, dat hij ‘het niet kan’.
  • Hij wordt stiller.
  • Het lijkt alsof je woorden niet tot hem doordringen.

Je wilt zo graag dat hij blij is. Dat hij zichzelf goed vindt zoals hij is en het gevoel heeft dat hij er bij hoort.

Eerlijk gezegd vraag je je wel eens af of jij als ouder goed genoeg bent. 

 

Traject ‘Van onmacht naar vertrouwen’

Jij wilt het beste voor je kind, maar hij wil ook het beste voor jou. En ván jou. In zijn doen en laten houdt je kind je een spiegel voor. Het mooie is: als jij aandacht geeft aan wat jou raakt bij je kind, help je je kind. De kleinste verandering bij jou, werkt door naar hem. Dat is hoe de band met je kind werkt. Daarom is het niet meteen nodig dat je kind een coachingstraject doet. Pak de spiegel op. Zet deze eerste stap en houd je kind uit de wind. 

 

Intakegesprek

In het intakegesprek vertel je me over je kind, over belangrijke gebeurtenissen in jullie leven, waar je tegen aanloopt, wat je wilt voor je kind en voor jezelf. 

 

Sessies

Een sessie is binnen of buiten. Binnen, wanneer vertellen en je gehoord weten je al helderheid geeft. Buiten, in de natuur bij mij om de hoek, omdat wandelen het soms makkelijker maakt om te vertellen. Bovendien kun je wat je in de natuur opmerkt, gebruiken als inspiratie en symbool bij jouw vraag.

Potloden, verf en klei zijn er ook voor jou. Wat je hiermee maakt, nodigt je uit tot een andere of nieuwe kijk op wat je bezig houdt, op wie je ten diepste bent of wilt zijn. Het gaat hierbij dan ook niet om iets ‘moois’ te maken, geen enkele creatieve ervaring is nodig.  

Binnen of buiten, praten of materialen gebruiken: jij mag kiezen.

 

Wat dit traject jou en via jou je kind geeft:

  • Je ziet helder wat jouw nog onbelichte, sterke kant(en) is (zijn) als ouder, wat je met deze kant(en) betekent voor je kind en hoe je deze ontwikkelt en inzet.
  • Je ervaart hoe goed het jou en je kind doet als je leeft vanuit wie jij wilt zijn.
  • Je begrijpt je kind beter.
  • Je kind voelt zich beter door jou begrepen, gezien en gehoord.

Om goed uit de voeten te kunnen met je vraag starten we na het intakegesprek met 3 sessies. Voor de één zijn deze 3 keer voldoende om zelf weer verder te kunnen, voor de ander is het helpend om meer sessies te doen. 

Mijn tarief is € 60 per sessie. 

 

Wil je hulp en is voor jou rust en vertrouwdheid belangrijk, mail om een belafspraak te maken. Dan maken vrij kennis met elkaar: anke@dewittekatcoaching.nl