Aanbod

Je kind voelt zich alleen. Hij zegt: “niemand wil met me spelen’, ‘ik ben niet goed’. Zijn gedachten malen, worden sterker. Hij laat zijn hoofd zakken. 

Waar is zijn vrolijkheid gebleven? Soms zegt hij dat zijn hoofd zo vol is. Maar wat hem echt dwarszit, daar praat hij niet over. Hij trekt zich steeds verder terug. Het is moeilijk om hem te bereiken.

Hoe zou het voor je kind zijn als die afstand er niet meer was? Dat hij zich gemakkelijker uit. Dat hij opgewekt is en blij. Lekker in zijn vel. Plezier in wie hij is en wat hij kan. Dan voelt hij zich ontspannen. En gaat de omgang met anderen gemakkelijker. 

Help je kind zijn treintje weer op de rails te zetten. Lees hieronder hoe ik jullie daarbij help. 

 

Traject 1 

Van eenzaam naar lekker in je vel

 

Kennismaken is gratis en vrijblijvend. Telefonisch wisselen we uit waar jij en/of je kind tegen aanloopt/lopen en waar je hulp bij wilt. Ik vertel wat ik kan betekenen en welke mogelijkheden ik zie. We besluiten of ik degene ben om jullie te helpen. Mocht dat niet zo zijn dan denk ik mee welke hulp mogelijk wel past. Gaan we met elkaar op weg, dan spreken we een intakegesprek af.

Intakegesprek Meestal is dit met ouders alleen. Want dan spreek je vrij uit en belast je je kind niet. Je vertelt over hem, jullie gezin, wat zijn situatie is, wat bijzonderheden zijn (geweest) in jullie leven. We bepalen wat precies je hulpvraag is en wat je wilt bereiken. Dit gesprek duurt maximaal 1,5 uur. 

De eerste sessie met je kind (alleen) is zowel kennismaking als intake met hem. Centraal staat wat hij wenst, waar hij tegenaan loopt. Dit is het uitgangspunt voor ons traject samen. Lijkt wat je kind wilt, iets anders dan wat jij wilt? Je zult zien dat dit samen komt. Alles hangt met elkaar samen.

Na deze 2 sessies mail ik met een voorstel voor het traject; de hulpvraag, het doel, de aanpak en hoeveel sessies.  

Kindsessies Als je kind bij mij komt dan dóen we vooral: spelen, tekenen, schilderen, kleien of naar buiten. Het is maar net wat jouw kind aangeeft. 

Je kind vertelt door wat hij speelt, door wat hij tekent. Hij verwerkt op zijn manier wat hij meemaakt(e), wat er in hem omgaat. Spelenderwijs leert hij zichzelf beter kennen en waarderen. 

Oudersessies Jij geeft aandacht aan wat er bij jou speelt over je kind. Daarmee help je je kind indirect verder. Want alles in het leven hangt met elkaar samen. En de band met jouw kind is sterk. Hij is de appel aan de boom. En jij bent de boom. Wat je doet voor jezelf, doet je voor je kind.

Praktisch:

  • intakegesprek maximaal 1,5 uur
  • kindsessies 45-60 minuten, eerst wekelijks, later per 2 weken.
  • oudergesprekken 1 uur, per 2 of 3 weken.
  • traject: 3-4 maanden
  • van de kindsessies ontvang je een kort verslag per mail. Met eventuele tips.
  • tarief: € 60 (excl. btw)

 

Traject 2 

Gebruik je eigenschap van beelddenken en los je leerprobleem voor altijd op

 

Dit traject is voor jouw kind als hij leerproblemen heeft op school. Terwijl jij weet dat hij het kan. Hij is gefrustreerd dat zijn leerkracht hem niet begrijpt. Boos ook op zichzelf. Hij wil geen ander boek. Dan is hij anders dan de rest van de groep en dat wil hij niet. Het lukt hem maar niet om de tafels onthouden, of de regels van spelling. Struikelt over woorden als hij leest.

Terwijl hij slim is en de origineelste plannetjes bedenkt. Zijn verbeeldingskracht is sterk. En hij brengt dingen met elkaar in verband waar jij nog nooit aan had gedacht. 

Het heeft er alles van dat je kind denkt in beelden. In zijn hoofd is een plaatje er sneller dan een woord of een begrip. Hij ziet steeds van alles voor zich. En hoort niet meer wat er gezegd wordt.

Beelddenken is zijn (creatieve, levendige) manier waarop hij informatie verwerkt. Hij is niet de enige, alle kinderen doen dit. Maar hij loopt nu vast op school. Want daar moet hij juist op een andere manier informatie verwerken. Met woorden, luisteren, details.

Hoe zou het voor je kind zijn als hij informatie onthoudt op zijn manier? Zoals het past bij hoe zijn hersenen nu eenmaal werken? Zodat hij weer plezier krijgt in leren. En weer mee komt met de andere kinderen in de groep. Niet langer twijfelt aan zichzelf. Trots is op wie hij is en wat hij kan. Hij kan leren! En vanuit dit zelfvertrouwen staat hij opener voor de wijze van leren op school. Lees hier meer over leerproblemen en beelddenken.

Laat je kind leren hoe hij op zijn manier informatie onthoudt. Al tijdens dit traject plukt hij de vruchten hiervan. Jij bent er bij zodat jij ook begrijpt hoe dit voor hem werkt. Dat is voor je kind dubbel zo fijn. Jij begrijpt hoe het leren bij hem werkt. Hij voelt zich hierin niet langer alleen.

Praktisch:

  • 5 sessies van een uur of 6 sessies van 50 minuten
  • vol hoofd opruimen
  • naslag-werkboek Ik Leer Anders t.w.v. € 39
  • tarief € 295 (btw-vrij)

 

Vrijblijvend kennismaken? Stuur me een mailtje om een belafspraak te maken. Mail naar: anke@dewittekatcoaching.nl