Over mij

Mijn naam is Anke Stegenga. Ik hou van verhelderen, zien wat er al is, wat er al goed is. Dit geeft stevigheid voor de volgende stap.

Gevoelige kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Vooral kinderen die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig hebben. Kinderen die geloven “Ik kan het niet”, “Ik hoor er niet bij” of “Ik ben niet goed genoeg.”

Toen ik kind was, was ik zelf verlegen en onzeker. Dat werd groter toen mijn vader plotseling een einde aan zijn leven maakte. Ik was 13 jaar en was mijn houvast kwijt. Nog verder trok ik me terug in mezelf, onbereikbaar voor anderen. 

Tot ik een boek in handen kreeg over persoonlijke ontwikkeling. Ik was toen een jaar of 16. Wat ik las was een openbaring; dat ik invloed heb op wat ik denk en voel. Dit was het begin van mijn bewust worden. Het begín want patronen zijn sterk als ze al een tijd meegaan 😉 Therapie hielp mij om mezelf te leren waarderen, om te groeien in zelfvertrouwen.

Lange tijd werkte ik in de gevangenis, eerst als bibliothecaris en later als leerkracht. Hier vond ik wat ik wil: met mensen werken in het begin van hun leven. Negatieve denkpatronen helpen doorbreken en voorkomen.

Beelddenken gaat vaak samen met negatief denken. Tenminste, zolang beelddenken niet herkend en begrepen wordt. Kinderen die geloven: ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg. Dit denken zet ze op slot. Zo onnodig want elk kind heeft het zijne te geven aan de wereld. Iemand vroeg me: “Wat jij wil met kinderen… heb jij wel eens gehoord van beelddenken?” Toen ik me hierin verdiepte vielen zoveel kwartjes! Ik herkende kinderen met wie ik had gewerkt, ik herkende mezelf. Leren is leuk! De sleutel is: hoe leert dit kind? 

In gesprek met en begeleiding van kinderen en ouders gebruik ik wat ik geleerd heb door levenservaring en in opleiding en training: Kindercoaching Atma Instituut, MatriXmethode, Ik Leer Anders, Pabo en Beeldende therapie. 

Mijn praktijk is bij mij thuis; huiselijk, eenvoudig en licht, aan de rand van Emmen. Een kort lijntje want ik houd van eigen regie: gewoon de telefoon kunnen pakken en meteen contact of een afspraak. En ik houd van dieren. Ik heb twee katten.

Welkom

 

Ik ben aangesloten bij:   

      

Logo coach Ik leer anders PNG