Jouw kind en jij

Een overtuiging is een gedachte die je steeds blijft denken (Abraham Hicks)

Jouw kind Gedachten die niet leuk zijn en blijven malen en worden sterker. Je kind gelooft: “ik ben altijd alleen’, ‘niemand begrijpt mij’, ‘Ik kan het niet’, ‘Ik ben niet goed genoeg’. Hij laat zijn hoofd zakken. Je mist zijn vrolijkheid. Het is alsof hij vergeten is wie hij echt is. 

Als je kind bij mij komt dan praten we een beetje of juist niet. We spelen, tekenen, schilderen, kleien of gaan naar buiten. Als het ware vertelt je kind door wat hij speelt, door wat hij tekent. We kiezen wat op dat moment het beste past bij hem. En bij wat in hem gehoord en gezien wil worden. Zich uiten doet goed. Dat geeft je kind ook innerlijke ruimte om te zich te ontwikkelen: spelenderwijs versterken we zijn sterke eigenschappen of dat waarin hij wil groeien.

Ik ga altijd uit van de kracht van je kind, van zijn sterke kanten. Die zijn de ingang voor hem om iets te verwerken of om iets nieuws te ontwikkelen. Mijn houding naar je kind is er een van uitnodiging en nieuwsgierigheid. Zodat hij met eigen ideeën en oplossingen komt voor problemen die hij ervaart. 

Jij als ouder Het is wonderschoon wat er gebeurt wanneer ouders oppakken waar zij zelf tegen aan lopen bij hun kind. Daar in aandacht bij willen zijn. Er ontstaat stroming in de relatie. Het kind ontspant. Soms kunnen oudergesprekken alleen, al voldoende zijn. 

Het is de diepe band met je kind waardoor jij het verschil kunt maken voor hem. Op een manier waarbij je hem uit de wind laat. Jij gaat aan de slag met jezelf. Met dat wat jou hindert, waar je last van hebt. Zelfs iets kleins kan beweging brengen. 

 

Traject 

Kennismaking Telefonisch wisselen we uit waar jij en/of je kind tegen aanlopen en wat jullie hulpvraag is. We beslissen of ik jullie daarbij kan helpen. Mocht dat niet zo zijn dan denk ik mee welke hulp mogelijk beter past.

Intakesessie Meestal is dit met de ouder(s) alleen omdat je dan vrijuit kan spreken zonder je kind te belasten. In dat geval is de eerste kindsessie een gedeeltelijke intake met je kind. We nemen door wat de situatie is, wat jullie als wens hebben en wat bijzonderheden zijn (geweest) omdat deze van invloed (kunnen) zijn op het leven van je kind. Daarna stuur ik een voorstel per mail over wat ik inschat hoe het traject er het beste uit kan zien: sessies met je kind of met jou/je partner of een combinatie hiervan, de aanpak en hoeveel sessies.

Sessies  Een kindsessie duurt tussen 45 en 60 minuten. Oudersessies duren 60 minuten. Van de kindsessies ontvang je een kort schriftelijk verslag. Rond de 4 kindsessies volgt een evaluatiegesprek om samen te bekijken hoe het gaat met je kind, en bespreken we of jullie zelf weer verder kunnen of dat we samen doorgaan.  

Richtprijs is € 60 (incl. btw) per sessie. Telefonisch kennismaken is gratis.