Workshop beelddenken

 

 

Workshop           

Woensdag 25 september a.s. 9.00 – 11.00 uur

Is mijn kind een beelddenker?

 

“Denk eens aan het wóórd pauw”, zeg je tegen je kind. De nadruk die je legt op ‘woord’ ontgaat hem. Hij denkt dan ook niet de letters p a u w. Hij is meteen dáár, bij de pauw die hij zag op een boerderij. Hij beleeft opnieuw wat hij toen meemaakte. Hij hoort je niet meer. Zou dit zo bij jullie kunnen gaan? Opgaan in een belevenis is een van de aanwijzingen voor beelddenken.

Beelddenken is de manier waarop informatie in de hersenen wordt verwerkt: in plaatjes, beelden of gebeurtenissen. Dit geeft onder andere creativiteit en het zien van mogelijkheden en oplossingen. Maar beelddenken gaat soms ook samen met problemen zoals moeite met luisteren, onthouden van informatie, taken uitvoeren en concentreren. Vaak voelt een beelddenkend kind zich onbegrepen. Herken je dit bij jouw kind?

Deze workshop is voor jou als je wel eens van beelddenken hebt gehoord en hier meer van wil weten. Je leert om beelddenken te herkennen en te begrijpen zodat communiceren gemakkelijker gaat en je kind zich begrepen voelt.

De ochtend is zowel informatief als actief. Je krijgt inzicht in hoe beelddenkers denken én handvatten om hen beter te begeleiden.

We zijn in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers. Zodat er ook ruimte is voor vragen en het delen van ervaringen. De werkvormen die we doen kun je thuis meteen gebruiken met je kind(eren).

Kosten € 12,50 p.p. Opgave: anke@dewittekatcoaching.nl

 

Beelddenken is kleurrijk en verrassend als de veren van een pauw